Yarım asırlık köklü geçmişi ve sahip olduğu bilgi birikimi ile ülkemiz ekonomisine katkıda bulunan Dimes Gıda, geçmişinde birçok araştırma ve geliştirme faaliyetlerinde bulunarak; gerek gıda işleme prosessleri ve gerekse gıda işleme makineleri imalatlarında çok ciddi çalışmaları gerçekleştirmiştir.
Ülkemiz ve dünya ekonomisindeki gelişmelere paralel olarak, Dimes Gıda, kendi bünyesi içinde gerçekleştirmiş olduğu çalışmaları ile gerek ülkemizde, gerekse bağlı bulunduğumuz coğrafya ülkelerindeki tüm şirketlerin ihtiyaçlarına, daha kurumsal ve daha rekabetçi bir ortamda cevap verebilecek şekilde faaliyet göstermek üzere Diren Makine Ar-Ge Şirketini hayata geçirmiştir.
Bugün Gıda İşleme Prosessleri, Gıda İmalatı Makineleri, Ambarlama ve Ambar Yönetim Sistemleri, Lojistik Operasyon Makine ve Ekipmanları alanlarında faaliyet gösteren Diren Makine Ar-Ge, konusunda uzman kadroları ile Gıda Sanayiine yönelik bugüne kadar çok ilgi duyulmamış çok özgün projeleri hayata geçirmektedir.
br>
FAALİYET ALANLARIMIZ:
AMBARLAMA VE AMBAR YÖNETİM SİTEMLERİ:
Günümüz dünyasında, bir ürünü kaliteli olarak üretmek yetkinliği kadar; o ürünü en rekabetçi fiyatlarla tüketiciye sunmak da büyük önem arz etmektedir. Bu sebeple üretilen ürünleri mümkünse hiç fire vermeden en seri ve en az dolaşımda tutarak tüketiciye ulaştırmak maliyetlerin düşürülmesinde etkin rol oynamaktadır.
Bu noktada da ambarlama yöntemleri ile ambardaki ürünleri n yönet m sistemleri büyük önem kazanmaktadır. Bu noktadan hareket ederek;
- Üretilmiş ürünlerin en uygun yöntemlerle ambar alanlarında stoklanması,
- Ürünlerin ambar alanlarındaki dolaşımları,
- Bilgi teknolojilerinin kullanılması ile ambar stoklarının yönetimi ve
- Ambar içindeki dolaşımlarının disipline edilerek en verimli dolaşımların sağlanması ve kontrolü Dimak-Diren Makina Ar-Ge’nin ilgi alanı içinde kalmaktadır. Dimak Diren Makina Ar-Ge bu içerik dâhilinde makinaların ve gerekli yazılımların geliştirilmesinde çalışmaktadır.
GIDA İMALAT MAKİNALARI:
Teknolojinin gelişmesine paralel olarak, gıda maddelerinin üretilmesine yönelik Gıda Makinaları İmalat Sanayisi tüm dünyada olduğu kadar ülkemizde de büyük gelişme göstermiştir. Türkiye, bu zorlu piyasada birçok alanda kalitesini kabul ettirerek tüm yabancı ülkelerde aranan olmayı başarmış; pazar payını ciddi oranda yükseltmiştir.
Tüm bu olumlu gelişmelere rağmen ülkemizdeki bazı gıda ürünleri sadece ülkemize özgü olduğundan, yabancı üreticiler bu gıda maddelerinin üretimine yönelik imalat makinalarının üretimine ilgi duymamışlardır. Bazı gıda sanayi makinalarının da yerli üretimi çeşitli sebeplerden dolayı yerli üreticiler tarafından ilgi duyulmadığından halen üretilmemektedir.
Dimak-Diren Makina Ar-Ge ülkemizde üretilmemiş Gıda Sanayi makinalarının imalatı ile geliştirilmesine büyük önem vermektedir.
Sadece Türklere has olan yoğurt üretimi bugüne kadar hep geleneksel yöntemlerle, mandıralarda, hiçbir otomasyona gerek duyulmadan ve hijyenik şartlar sağlanmadan üretilmiştir. Yurtdışındaki Gıda Makinaları İmalat Sanayisi de bu ürünü tanımadığından bu konularda ciddi bir makina imalatına yönelmemiştir. Yoğurt üretimine yönelik olarak Dimak-Diren Makina Ar-Ge’nin ilk geliştirdiği makina “Yoğurt Sütü Dolum Makinası” olup; süt ürünlerinin imalatı ile ilgili farklı makinaların geliştirmesi çalışmaları devam edecektir.
Gıda Makinalarının imalatına yönelik Dimak Diren Makine Ar-Ge’nin ilgi alanına giren diğer bir makina ise “Aseptik Meyve Suyu Pastörizatörü“ olup; Dimes Gıda için üretilen ilk makinadan sonra ileri teknoloji gerektiren bu makinanın değişik kapasitelerde üretimi için geliştirme çalışmaları devam etmektedir.
GIDA PROSES YARDIMCI EKİPMANLARI
Gıda maddelerinin üretimlerinde 2 ayrı aşama bulunmaktadır. Birinci aşamada gıda maddeleri hazırlanmakta, ikinci aşamada ise hazırlanan gıda maddeleri ambalajlanmaktadır. Gıda maddelerinin hazırlanmasında ana makinalar kadar, bu makinaları destekleyen, işletmeye veya ürün karakterine uygun özel çözümler gerektiren uygulamalar da Dimak-Diren Makina Ar-Ge’nin ilgi alanı içine girmektedir.
Bu ekipmanlar ile Gıda Maddelerinin üretim kaliteleri garanti altına alındığı gibi üretim verimliliğinin artırılması da sağlanmaktadır.
Otomatik yıkama sistemleri (CIP), ürüne katkı ilavesini gerektiren dozlama sistemleri, özel ürün veya madde aktarımını gerektiren taşıma çözümleri örnek projelerdir.
LOJİSTİK OPERASYON MAKİNA VE EKİPMANLARI
Günümüz dünyasında yaşanan hızlı gelişme ve değişimler, ürünün tüketiciye ulaşmasında üretim merkezinin yanı sıra; kısaca lojistik olarak ifade ettiğimiz, ürünün tüketiciye ulaştırılması için gerekli taşıma, ara stoklama ve aktarım şekli ve yöntemlerinde de daha verimli ve düşük maliyetlerle çalışmayı gerekli tutmaktadır.
Dimak Diren Makina Ar-Ge bu alanlara da ilgi duymakta, bu amaca yönelik tüm lojistik sürecin daha verimli ve düşük maliyetli çalışmasına yönelik makina ve yazılımların geliştirilmesi için çalışmalarını sürdürmektedir.
|